18 Nisan 2017 Salı

Badem Yağının Cilde Faydaları

sdsad

Badem cildinizde, saçınızda ve genel sağlığınızda harikalar yaratabilir. Bu kuruyemiş antioksidanlar ve E vitamini açısından zengindir ve yağlar, proteinler ile beraber diğer pek çok önemli besin kaynağını da beraberinde içerir. Evde rahatlıkla bulundurulabilecek bu besinin günlük tüketimi, pek çok hastalığın tedavisinde, güzellik ve saç ile ilgili pek çok konuda sizlere faydalı olacaktır.
Badem yağının iki çeşidi vardır. Bunlar tatlı badem yağı ve acı badem yağıdır. Tatlı olan badem yağı daha çok bilinen çeşididir. Tatlı olan badem yağı deri saç ve sağlıkla ilgili pek çok fayda ile yüklüdür bu nedenle güzellik ürünlerinin içeriğindeki popüler maddelerden biridir.

Cilt İçin Badem Yağı

Badem yağı aroma terapilerinde sıklıkla kullanılan meşhur ve temel bir yağdır ve cilt tiplerinin çoğuna uygundur. Bu yağ aynı zamanda bebek ciltleri için üretilmiş pek çok ürünün de içeriğinde çoğu zaman bulunmaktadır. Aşağıda badem yağının cilt için faydalarından bahsedilmiştir.

1. Deriyi Daha Sağlıklı Bir Hale Getirir

Badem yağı A, B ve E vitaminleri bakımından zengindir ki bu vitaminler cilde çok faydalıdır. Aslında pek çok cilt bakım ürününün içeriğinde bu vitaminlerden çokça vardır. Badem yağı, derinin nemini muhafaza etmesini sağlar ve derinin üzerindeki gözenekleri kapamadan hızlı bir şekilde emilir. Sonuçta badem yağı cilt için kullanıldığında
  • Deri rengini geliştirir ve cildin parlaklığını korumasını sağlar
  • Daha etkili ve daha derinden bir nemlendirme sağlar
  • Tahriş olmuş ciltlere iyi gelir ve derideki inflamasyonu yatıştırır
  • Kuru ve tahriş olmuş ciltleri rahatlatır
  • Cildi besler ve yumuşatır
  • Çatlak dudaklara ve vücutta görülen kaşıntılara iyi gelir

0 yorum: